Gastvrij Bokkerijdersland, een uniek Samenwerkingsverband

Uniek initiatief in de groene long

In ondernemerswereld was het lange tijd  ook in de horeca dat ieder voor zich bezig was, en lette men soms meer op de concurrenten dan op de mogelijkheden in de markt. Toerisme was tot tien jaar terug iets voor Valkenburg, en oriënteerde men zich, ook de politiek, op dit gebied in Limburg.

Tussen Sittard-Geleen – Heerlen en Maastricht ligt de “kleine voerstreek” ook wel bekend als de groene long. Langzaam maar zeker veranderde het inzicht van beleidsmakers en werd gewerkt aan de ontginning en inrichting van o.a.  Landschapspark de Grave, het Geleen beekdal, Schwienswei ,Rode beek etc. Een verrijking en opwaardering  van onze mooie omgeving. Wandelpaden, transferia, graften, holle wegen en rustplekken werden aangelegd en begaanbaar gemaakt. Weilanden werden heringericht en verdwenen fruitsoorten kwamen terug in ons landschap, denk hierbij aan de herplanting van de Rengelaote pruimen in en rondom Sweikhuizen. Alles in de toenemende behoefte aan vrijetijd besteding in de directe omgeving, extensieve recreatie.  Alles en iedereen werd zich bewust van de schoonheid  historie en cultuur van dit mooie gebied, zo dichtbij en toch onbekend. 

Medio 2005 begon ook de horeca in te zien dat hier kansen lagen en een behoefte ontstond in de vorm van pleisterplaatsen. Ook de politiek erkende dat investeren in de natuur weinig zin had wanneer ook niet op een verantwoorde wijze het realiseren van deze pleisterplaatsen  gestimuleerd werd. En zie anno 2015 heeft de recreant iets te kiezen indien men na een fijne wandeling wil verpozen en genieten van een hapje en een drankje maar vooral ook van het omliggende natuurschoon.. Het ondernemers klimaat veranderde ook met de komst van meerdere horeca gelegenheden men gaat  elkaar steeds meer als collega zien.

Wat doen we :  
Met de steun van partners  kan de Stichting Gastvrij Bokkerijdersland jaarlijks enkele promotionele campagnes organiseren.

Onze acties zijn gericht op promotie van de vrijetijds- & toerismesector en het daarbij behorende  natuurgebied door het een te bezoeken leert u het andere kennen en visa versa.. We geven aandacht aan de kwaliteit van wandelwegen en zijn uitnodigend door onze inzet voor sfeer, het genieten van en dat alles op basis van een goede prijs/kwaliteit verhouding. Dankzij acties, vernieuwend bezig zijn en iets toe te voegen op het fantastische wat er al is bieden wij voor zowel onze gasten als de ondernemers een win/win situatie.

Het bestuur van de stichting :
Het bestuur van de Stichting zet zich geheel in op vrijwillige basis en bestaat uit de heren;
Jacques Dohmen | Voorzitter  0625024606
Wiel Raes | Secretaris/Penningmeester 0646445098