Onze Wandeling in december 2017

Kerstkribbe wandeltocht in en rondom Sweikhuizen.. 

 

 
Kerstkribbe wandelroute 
Vertrekpunt: Bruincafé Boijens.  
 
Deze route leidt u langs een aantal kerstkribben in Sweikhuizen, Ook is het kerkje van Sweikhuizen geopend van 13.00- 15.00 uur. Een bezoek waard voor sfeervolle muziek, poëzie , en een kerststallen tentoonstelling. 
Start wandelroute  
Na het verlaten van de Bruincafé Boijens  gaat u linksaf bergaf. Na de bocht gaat u de trappen linksaf, beneden aangekomen weer linksaf, blijf deze weg/pad volgen, boven aangekomen rechts aanhouden achter langs Sweikhuizen tot aan driesprong boven op het plateau, ga langs het bos linksaf richting bebouwde kom van Sweikhuizen. Bij de splitsing  met asfaltweg voorbij het Kerststalletje van buurt Blauwe Stein gaat u rechtsaf . Voorbij Gasterie de Bokkereyer gaat  U na de zendmast  rechtsaf volg deze weg en bij de Stammenhof gaat u linksaf. Bij de T splitsing met de verkeersweg gaat u rechtsaf richting Puth. Blijf op het voet/fietspad en voor Puth gaat u linksaf de veldweg in. Blijf dit pad volgen tot aan de geasfalteerde weg. Ga hier linksaf, bij eerst volgende splitsing met asfaltweg gaat u rechtsaf. Voorbij de bocht gaat u linksaf bij het bankje het pad naar beneden.  Bij de asfaltweg gaat u weer linksaf . Blijf deze weg volgen richting  Kerkstraat die op een bijzondere manier in de kerstsfeer versierd. Voorbij café Meels kunt u een kijkje nemen bij de grote Kerststal op het  plein, links van U. De kerk is geopend van 13.00 -15.00 uur. In de kerk  kunt u een kijkje nemen bij de grote Kerststal , een verzameling van houten kerstallen van Jef Abels, en luistern naar gedichten van Caroline Duisings en muziek van het Beesehof ensemble.  U vervolgt uw route  bij het verlaten van de kerk linksaf, in de vitrine van Bruincafé Boijens staat een idyllische kerstgroep van de familie Boijens. En bent u weer terug bij uw startpunt Bruincafé Boijens. 
Fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2018. 
 
Stichting Gastvrijbokkerijdersland. 

 

Vertrekpunt: Gasterie de Bokkereyer.  
 
Deze route leidt u langs een aantal kerstkribben in Sweikhuizen. Ook is het kerkje van Sweikhuizen geopend van 13.00- 15.00 uur. Een bezoek waard voor sfeervolle muziek, poëzie , en een kerststallen tentoonstelling. 

 

Start wandelroute  
Het kleinste kerststalletje staat in de Bokkereyer, rechts achter op een sokkel in het café. Bij het verlaten van het terrein van Gasterie de Bokkereyer gaat U rechtsaf, na de zendmast gaat u weer rechtsaf volg deze weg en bij de Stammenhof gaat u linksaf. Bij de    T splitsing met de verkeersweg gaat u rechtsaf richting Puth. Blijf op het voet/fietspad en voor Puth gaat u linksaf de veldweg in. Blijf dit pad volgen tot aan de geasfalteerde weg. Ga hier linksaf, bij eerst volgende splitsing met asfaltweg gaat u rechtsaf. Voorbij de bocht bij het bankje gaat u linksaf het pad naar beneden. Bij de asfaltweg gaat u weer linksaf .  
Blijf deze weg volgen richting  Kerkstraat die op een bijzondere manier in de kerstsfeer versierd is. Voorbij café Meels kunt u op het kerkplein een kijkje nemen bij de grote kerststal achter links op het plein. De kerk is geopend van 13.00 -15.00 uur. In de kerk  kunt u een kijkje nemen bij de grote Kerststal , een verzameling van houten kerstallen van Jef Abels, en luistern naar gedichten van Caroline Duisings en muziek van het Beesehof ensemble. U vervolgt uw route  bij het verlaten van de kerk linksaf, in de vitrine van     Bruincafé Boijens staat een idyllische kerstgroep van de familie Boijens. Vervolg uw weg bergaf, na de bocht gaat u de trappen linksaf, beneden aangekomen weer linksaf, blijf deze weg/pad volgen, boven aangekomen rechts aanhouden achter langs Sweikhuizen tot aan driesprong boven op het plateau. Ga langs het bos linksaf richting bebouwde kom van Sweikhuizen. Bij de splitsing  met asfalt weg gaat u bij het Kerststalletje van buurt Blauwe Stein rechtsaf terug naar uw vertrekpunt: Gasterie de Bokkereyer . 
Fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2018. 
 
Stichting Gastvrijbokkerijdersland 
   

 

 

Vertrekpunt: Café Meels.  
 
Deze route leidt u langs een aantal kerstkribben in Sweikhuizen, Ook is het kerkje van Sweikhuizen geopend van 13.00- 15.00 uur. Een bezoek waard voor sfeervolle muziek, poëzie , en een kerststallen tentoonstelling. 
Start wandelroute  
Na het verlaten van  café Meels kunt u een kijkje nemen bij de grote Kerststal op het  plein links van U. De kerk is geopend van 13.00 -15.00 uur. In de kerk  kunt u een kijkje nemen bij de grote Kerststal , en een verzameling van houten kerstallen van Jef Abels, en luistern naar gedichten van Caroline Duisings en muziek van het Beesehof ensemble 
U vervolgt uw route  bij het verlaten van de kerk linksaf, in de vitrine van Bruincafé Boijens staat een idyllische kerstgroep van de familie Boijens. Vervolg uw weg bergaf, na de bocht gaat u de trappen linksaf, beneden aangekomen weer linksaf, blijf deze weg/pad volgen, boven aangekomen  rechts aanhouden achter langs Sweikhuizen tot aan driesprong boven op het plateau, ga langs het bos linksaf richting bebouwde kom van Sweikhuizen. Bij de splitsing  met asfalt weg voorbij het Kerststalletje van buurt Blauwe Stein gaat u rechtsaf . Voorbij Gasterie de Bokkereyer na de zendmast gaat u weer rechtsaf volg deze weg en bij de Stammenhof gaat u linksaf. Bij de T splitsing met de verkeersweg gaat u rechtsaf richting Puth. Blijf op het voet/fietspad en voor Puth gaat u linksaf de veldweg in. Blijf dit pad volgen tot aan de geasfalteerde weg. Ga hier linksaf en bij eerst volgende splitsing met asfaltweg gaat u rechtsaf. Voorbij de bocht bij het bankje gaat u linksaf het pad naar beneden.  Bij de asfaltweg gaat u weer linksaf . Blijf deze weg volgen richting  Kerkstraat die op een bijzondere manier in de kerstsfeer versierd is terug naar uw startpunt 
café Meels. 

 


Fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2018 
 
Stichting Gastvrijbokkerijdersland